Як доглядати за різними видами ковдр: вовняними, пуховими, силіконовими

Як доглядати за різними видами ковдр: вовняними, пуховими, силіконовими

Купуючи теплу, м'яку ковдру, кожен з нас бажає, щоб вона залишалася такою же довгі роки: чи не збивалася, не зминалася, завжди було ніжною і приємною на дотик. Адже від якості цього спального аксесуара залежить комфорт нашого відпочинку. А від того, як господиня буде доглядати за ним, залежить її термін служби.

Правила догляду відрізняються в залежності від наповнення моделі. Якщо дотримуватися нескладних вимог до чищення і зберігання, довгий час можна насолоджуватися ніжністю і затишком спального місця.


Вимоги до догляду за вовняною ковдрою

Перед застосуванням розстеліть виріб на сухій поверхні і залиште на 2-3 години. За цей час проміжки між волосинками заповняться повітрям і наповнювач стане м'якше, пухнасті. Головне правило догляду за річчю з вовни - періодичне провітрювання, два-три рази на рік. Не варто зберігати їх в сирих кімнатах, ємностях. Це може несприятливо відбитися на терапевтичні властивості аксесуара.

На ярлику вказується, чи можливе прання. Якщо процедура не рекомендується, потрібно скористатися послугами хімчистки. Вовняний наповнювач не можна прати в пральній машині, тільки руками. При цьому температура води повинна бути не більше 30 градусів. Для прання застосовують спеціальні шампуні. Якщо з часом на виробі з'явилися жовтуваті плями, варто додати в воду сік лимона або щіпку лимонної кислоти. Не потрібно сильно віджимати річ, зробити це треба легенько, а після розстелити на сухій поверхні для висихання. Не можна сушити на батареях і розвішувати на шнурках, це призведе до деформування форми. Якщо на виробі з'явилася пляма, просушіть його, а потім акуратно зчистить забруднення одежною щіткою.

Зберігають вироби в спеціальних бавовняних чохлах або тканини. Ці прості операції гарантують збереження унікальних особливостей вовни довгий час, терміном до 8-10 років.

Догляд за ковдрами з пуховою наповнювачем

З давніх-давен наші бабусі збивали пухові вироби. І не даремно. Це дозволяє пуху рівномірно розподілятися в чохлі, насичуватися повітрям, провітрюватися, що в свою чергу продовжує термін служби ковдри.

Однією з негативних особливостей пушинок є те, що вони просочуються запахом поту, пилом і іншими випарами в кімнаті. Тому для гігієнічності аксесуара, його потрібно мінімум один раз на місяць провітрювати. Робити це краще в добре провітрюваному приміщенні, біля відкритого вікна, на балконі або на вулиці в тіні. Слідкуйте, щоб на річ не потрапляли прямі сонячні промені, які можуть пошкодити ніжну структуру пуху.

Якщо виробник вказав на ярлику, що методом чистки може бути тільки хімчистка, не стирайте вироби. Скористайтеся послугами професійної сухого очищення пухової наповнювача. Якщо Ви все-таки зважилися випрати ковдру в машинці, вибирайте найбільш щадний режим без віджиму.

Зберігати пухові аксесуари потрібно в спеціальних вентильованих чохлах або акуратно складеними, і загорнутими в бавовняну тканину. Не варто зберігати вироби у вологих, холодних приміщеннях. Дотримання цих вимог дозволить власнику насолоджуватися 10 років і більше ніжною ковдрою.

Правила догляду за силіконовими ковдрами

Вироби з силікону найневибагливіші у догляді. Вони погано поглинають вологу, тому якщо залишити їх в сирій кімнаті, на їхній якості це ніяк не відобразиться. Такі спальні аксесуари можна прати в пральній машині. Для цього вибирають делікатний режим. Якісний наповнювач не збивається. Але якщо це сталося, просто розправте грудки. Сушити можна в кімнаті або на балконі в розвішеному стані.

Під час експлуатації виріб періодично струшують. Силіконове ковдру зберігає первинний вигляд і властивості протягом 5-7 років.

При дбайливому змісті і простому догляді, Ваші ковдри будуть довго дарувати тепло і затишок під час відпочинку.

Коментарі