Пухові подушки доступна розкіш

Пухові подушки доступна розкіш

Спальне місце справжнього соні не обійдеться без м'якої пухової подушки. На ней тепло і уютно. Пухові моделі легкі, прекрасно пропускають повітря, відмінно відновлюють форму. Наші бабушки робили подушки вручну з сировини, отриманої від домашнього пташи. Сучасні технології та обладнання дозволяють виготовляти дану постільну приналежність на текстильних фабриках. В результаті, на поликах магазинів ми видимо великий асортимент різноманітних моделей. Але, перш ніж послатися за покупкою, варто розібратися, від чого залежить їх якість.


Властивості пуху

Незважаючи на різноманітність штучних наповнювачів, пух залишається еталоном легкості і тепла. Пушинки містять мінімум твердих частинок, вони маленькі, повітряні і зчіплюються один з одним. Завдяки цим якостям, створюється особлива структура наповнення, яка здатна швидко відновлювати свій об'єм після стиснення. Хороша повітропроникність забезпечує сухість і гігієнічність аксесуара. Низька теплопровідність і мінімальна вага роблять властивості натурального сировини недосяжними для синтетичних утеплювачів. Якщо правильно доглядати за пуховою наповнювачем, він довгий час буде зберігати еластичність і радувати теплом і комфортом.


Яка сировина більш якісне

Ідеальним наповненням вважаються гусячі пух і перо. Таке визнання сировину отримало за ряд якостей: здатність утримувати тепло, відводити зайву вологу, можливість добувати оперення гуманним способом. Для отримання сировини не потрібно вбивати птицю. Общипування проводять два рази на рік, під час линьки. Оперення знімається безболісно для птахів. Живий подскуб цінується дуже високо. Термін служби виробів з нього становить 25 років, а при хорошому догляді - більше.

Для виробництва застосовують як біле, так і сіре перо. Залежно від природного забарвлення наповнювача підбирається колір і тип матеріал для чохла. Білий пух не видний через тканину. Тому його поміщають в тонку витончену тканину. Такі моделі більш дорогі. Для варіантів з сірим пухом шиють чохли з товстих і темних полотен.

Наповнювачі на основі качиного пуху поступаються за якістю гусячому. Вони більш жорсткі і пружні, гірше зберігають тепло. Під час експлуатації можуть збиватися.


Як вибрати подушку

До вибору аксесуара варто підійти відповідально. Підбирати подушку потрібно індивідуально кожному члену сім'ї. При цьому враховуються особливості будови тіла людини, його вага і особисті переваги.


Щільність наповнювача

М'які варіанти підійдуть любителям поспати на животі. Їх використовують для людей з невеликою вагою, а також підлітків. Добре поєднуються з твердими матрацами.

Виріб помірної щільності буде комфортним для людей середньої комплектації і для сплячих на боці або спині. Пружні подушки застосовують на м'яких матрацах. На них буде зручно спати огрядним людям. Під їх великою вагою такий виріб буде правильно утримувати голову і шию.


Склад наповнювача

Для виробництва подушок використовують різні пропорції пуху і пера. Від цього співвідношення залежить вага, м'якість і вартість моделі. Наповнення з 100% -ого гусячого пуху відрізняється надзвичайною легкістю. Пишна, легка подушка добре повторює вигини тіла. Підходить для людей з невеликою вагою, підлітків і дітей. Її вважають за краще любителі низьких подушок.

Додавання 15-20% дрібного пера надає обсяг і формостійкість виробу. Чим більше виробник додає до складу дрібних пір'їнок, тим більш пружною стає модель. Вироби з вмістом 30% пуху відмінно тримають форму навіть при значних навантаженнях. Підходять великим людям і любителям високих пружних постільних аксесуарів.

З якісної, правильно підібраною подушкою ви отримаєте повноцінний відпочинок і здоровий міцний сон.


Коментарі