Постільна білизна: правила догляду

Постільна білизна: правила догляду

Купуючи постільну білизну, ми намагаємося вибрати найкращі моделі. При цьому багато уваги приділяємо типу і властивостями матеріалу, забарвленням, якості пошиття. Але іноді, після нетривалого застосування простирадло або підодіяльник втрачають колір, форму, стають жорсткими і неприємними. А, адже ми забуваємо, що довговічність і якість білизни залежить від правильного догляду за ним. Дотримуючись вказівки на етикетці комплекту, а також прості поради по експлуатації та догляду, можна утримувати постільні аксесуари в ідеальному стані дуже довгий час.


Загальні правила

  • Розпаковуючи новенький комплект постільної білизни, уважно вивчіть етикетку. Саме на ній виробник вказує умови чистки, сушки, прасування та інші поради по експлуатації. Надалі дотримуйтеся цих рекомендацій.
  • Перед першим застосуванням виробів, виперіть і прополощіть їх за допомогою пральної машини. Вибирайте делікатний режим. Ця процедура буде гарантією гігієнічності Вашої ліжку. Так як під час виробництва і транспортування не уникнути попадання в комплект пилу. Легке прання також сприяє пом'якшенню нової тканини.
  • Простирадло, підодіяльник і наволочку змінюють у міру забруднення, в основному 2-3 рази на місяць. Не варто довго тримати їх брудними, краще випрати відразу. Якщо на спальних аксесуарах є плями від пролитої рідини, вони не встигнуть грунтовно вбратися.
  • Для утримання підковдр, простирадл і наволочок в чистоті господині користуються пральною машиною. Температуру води слід вибирати згідно з вимогами виробника. Зазвичай, це 40 градусів. Якщо білизна сильно брудна, її слід прати довше за часом.
  • Не можна закладати в барабан разом білі і кольорові набори, так як останні можуть пофарбувати світлу тканину.
  • Під час прання заповнюйте барабан наполовину. Це сприяє ефективному очищенню виробів, хорошому полоскання і правильному віджиму.
  • Для прання постільних комплектів використовуйте звичайний пральний порошок, з огляду на вид тканини. Не можна користуватися отбеливателями для кольорових моделей. Вони зашкодять малюнок, а зовнішній вигляд речі стане непривабливим. Акуратно і не дуже часто застосовуйте відбілюючі засоби і для білих тканин, так як вони руйнують структуру полотна і знижують експлуатаційний термін будь-якого виробу.
  • Перед пранням підодіяльники і наволочки потрібно вивернути на зворотний бік. Таким чином, що скупчилася в куточках бруд краще прати.
  • Якщо на забрудненому комплекті є старі вбралися плями, їх потрібно попередньо обробити, дотримуючись рекомендації, зазначені на ярлику.
  • Для ополіскування можна застосовувати кондиціонер. Він додасть постільній набору свіжість, ніжний запах і м'якість.
  • Слідкуйте, щоб випрану білизну не пересушити. Злегка вологу тканину легше гладити. Прасування призводить постільні аксесуари в охайний вигляд, а також додатково дезінфікує їх. А це дуже важливо, тому що в ліжку ми проводимо досить багато часу і білизна контактує з тілом.

Також існують деякі особливості догляду для різних типів тканини. Наприклад, бавовна можна прати будь-яким способом і за будь-яких температурах. Для нього згодяться звичайні пральні порошки. Шовк вимагає особливого поводження. Його не можна попередньо замочувати, прання виробляють вручну. Температура води не повинна перевищувати 30 градусів. Під час віджиму не можна скручувати. Для плям на комплектах з жаккарда і перкаля не застосовуються відбілювачі.


З чистим і свіжим постільною білизною Ви завжди будете добре висипатися, а вранці прокидатися бадьорими і повними сил.

Коментарі