Як вибрати вовняну ковдру

Як вибрати вовняну ковдру

Що може бути миліше сну? Тільки сон під теплою вовняною ковдрою. Цей найважливіший спальний елемент робить наш відпочинок спокійним і комфортним. Тільки занурившись в його обійми можна сповна насолодитися теплом і ніжністю.


Ковдри з овечої вовни

Шерсть овець широко використовується у виробництві ковдр. Такі вироби дуже теплі. Між завитими від природи волокнами наповнювача утворюються повітряні прошарки, які служать теплоізолятором. Взимку ковдра зігріває, зберігаючи тепло людського тіла, влітку, завдяки гарній повітропроникності, подарує свіжість і прохолоду. Шерсть вівці надзвичайно гігроскопічна. Натуральний матеріал вбирає вологу і швидко випаровує її. Тому, навіть при високих температурах, постіль не стане вологою від поту, буде завжди залишатися сухою та комфортною. До того ж, ковдра з овчини досить легка. Особлива мелкосетча дихаюча структура наповнення сприяє самоочищенню матеріалу від пилу і поту.

Ланолін - речовина, яка міститься в кожному волоску овчини, є природним антисептиком. Він нейтралізує специфічний запах шерсті тварин, а також не дозволяє вбиратися сторонніх запахів. Якісні вироби не будуть нічим пахнути. Різкий запах говорить про те, що виробником не дотримано вимог до технологічного процесу. Особлива обробка наповнення попереджає вискакування волосинок і виникнення алергії. Більш щільні ковдри застосовують для зимового періоду, полегшені - для літньої пори року.

Верблюжа шерсть

Легкі, невагомі ковдри з верблюжого пуху і підшерстя стали дуже популярними на сучасному ринку постільних аксесуарів. Теплі, м'які - вони створюють надзвичайний комфорт для відпочиваючого людини. Гігроскопічні і дихаючі - відмінно поглинають вологу і відразу ж випаровують її в повітря, завдяки порожньому будовою волосків. Під цією ковдрою сновидіння будуть спокійними навіть в літню спеку. Наповнювач відрізняється високою зносостійкістю і довговічністю служби. Пружний - прекрасно тримає форму, після численних прань швидко відновлює первинний вигляд і властивості. Не утворюють статичної електрики, тому можна застосовувати для дитячих ліжечок. Сон під такою ковдрою позитивно впливає на кровообіг, знижує нервову напругу, сприяє розслабленню м'язів.

Вовна лами

Дуже міцний і еластичний природний наповнювач. Його перевага - неймовірна м'якість і приємні тактильні відчуття. Лами - гірські тварини. Особливості їх проживання відбилися і на властивостях вовни. Вона здатна зігріти в сильні холоди, а в теплу пору не допустить перегріву тіла. Натуральне волокно регулює свою вологість, відмінно пропускає кисень і самоочищається. Так як шерсть гірської лами не містить ланоліну, вона має унікальну ніжністю і легкістю. Сировина високо цінується за високу зносостійкість, стійкість до звалювання і скочування. Ковдра з вовни лами дозволяє шкірі дихати, що сприятливо впливає на кровообіг і загальне самопочуття людини під час сну і після нього.

Купуючи вовняні ковдри, Ви отримаєте не тільки комфортний, але і здоровий сон.










Коментарі