Особливості вимог до текстильних товарів (подушки, ковдри, рушники, постільна білизна)

Особливості вимог до текстильних товарів (подушки, ковдри, рушники, постільна білизна)

Сукупність властивостей, які висуваються до матеріалів дають нам можливість отримати якісний товар. Призначення тканин не тільки для чого, а й для кого має різні до себе вимоги. Текстильні товари відрізняються один від іншого якістю волокон, ниток та багатьох інших характеристик.

Є кілька груп поділяють споживче користування текстильних товарів:

• Естетичні - формостійкість і сминаемость тканини.

• Гігієнічні - повітропроникність, пилепроніцаемость, водопоглощаемость.

• Експлуатаційні стійкість до розривів, до численних вигинів, до прання, тертя, поту, прасування.

• Технологічні - обсипальність тканини, іглопрорубаемость, розбіжність нитки в шві.


Кожен з цих пунктів має особливі вимоги до себе, щоб вийшов якісний матеріал, готовий до продажу та використання.

Після виробництва дотримуються правила по пакування, маркування та зберігання товарів зроблених з текстилю. Упаковка повинна зберігати якість продукту знаходиться в ній. Вона також ділиться на види: первинна, внутрішня, зовнішня - забезпечують якісне зберігання і безпечне транспортування. Маркування текстильних товарів відбувається також дотримуючись правил, наприклад, на дитячих товарах не на внутрішній стороні виробу. Зберігання текстильних виробів на складах повинно бути обов'язково в упакованому вигляді.



Подушки

Подушки для сну мають різні наповнювачі. Тут і натуральні компоненти і штучні. До дитячих подушкам висувають більше вимог. Розмір, якість наповнювача, матеріал, в які поміщений наповнювач. Для дорослих більш актуальні вимоги по формі і ортопедичним функцій. Адже положення голови під час сну є дуже важливою складовою для здоров'я людини.

Ковдри

Для ковдр існують вимоги, які спеціально прописані в стандартах. Це розміри ковдр, наприклад, дитячі, полуторні, подвійні. Маркування та упаковка здійснюється також за умовами ГОСТу. Існують прописані норми за матеріалами, які повинні відповідати вимогам біологоческой і хімічної безпеки.

Рушники

Рушники повинні бути стійкими до усадки для тривалого їх використання. Прошитих країв має бути всього 2, решта 2 повинні мати плетену окантовку. Шов не повинен перевищувати 0,6 мм. Під час виробництва використовуються препарати з хімічним складом, тому заключним етапом в виготовлення рушників повинна обов'язково бути прання.


Постільна білизна для готелів

Для постільної білизни, яке використовують в готелях є деякі вимоги і в більшій частині побажання. Розріз для ковдри може займати повну одну коротку сторону, що дозволить легше і швидше одягати підодіяльник. Припуски в простирадлах більше тижня в звичайних оскільки простирадла в готелі вимагають велику територію для того, щоб звернути її щільно під матрац.

Білизна для готелів набувають більш міцне, оскільки воно піддається прання і прасування набагато частіше домашнього. Для номерів класу «люкс» набувають в обов'язковому порядку біле постільна білизна з атласу або шовку найвищої якості. Готелі цілої мережі роблять замовлення на пошиття постільної білизни, самі вибираючи якість, розміри і з нанесенням бренду або логотипу. Догляд постільної білизни в готелях вимагає дотримання особливих правил. Засоби для прання вибираються спеціального виду, засоби для виведення плям високої якості для того щоб продовжити термін використання постільної білизни.

Коментарі