Як правильно вибрати подушку?

 Як правильно вибрати подушку?

Історія створення подушки дуже давня. Подоба подушки знайшли в єгипетських пірамідах і в гробницях, де ховали фараонів. Тоді їх виготовляли з каменю, дерева, глини і металу. Деякі історики припускають, що подушки з таких матеріалів зберігали зачіски під час сну, а для комфортного сну їх стали використовувати набагато пізніше. Стародавня Греція була родоначальником використання подушок з гусячого пера.

Подушки використовуються не тільки для декорування приміщень, а й для підтримки спини в сидячому положенні, здорового сну і комфортного відпочинку в сидячому або лежачому положенні. Будова нашого тіла буквально вимагає підтримки голови, коли ми спимо. Щоб уникнути викривлення хребта в горизонтальному положенні його потрібно трохи піднімати. Точніше сказати під голову нам потрібно класти якісну подушку для того, щоб уникнути викривлень в шийній частині нашого тіла.

Якщо подушка вам підходить, у вас не виникне бажання підкласти під неї руку, в цьому випадку подушка потрібна трохи вище. Якщо ви навпаки відчуваєте напругу, під час сну вам потрібна подушка нижче. У разі болю в області шиї і оніміння плечей після сну слід замінити подушку. З цього випливає висновок, що вибір подушки індивідуальний. Для кожного члена сім'ї потрібна окрема підходить саме йому подушка. Індивідуальний підбір подушки допоможе вам отримати здоровий і міцний сон. У кожної подушки є свій термін служби, після витікання якого її слід замінити. Розмір подушки може бути різний, а ось наповнювач, форма, жорсткість і висота повинні вибиратися для кожного окремо.

Звертайте окрему увагу на наповнювач і виробника подушки. Наповнювач може бути, як натуральним, так і синтетичним. Вибираючи натуральний наповнювач враховуєте, що вони не підходять алергікам, вимагає додаткового догляду і високих витрат. Синтетичні подушки більш прості в користуванні, які не вибагливі в пранні та чищення, доступні за ціною.

За своєю формою подушки бувають двох видів:

Варіант класичної подушки має прямокутну або квадратну частину.

Ортопедичне - зі спеціальним вигином в місці для голови.

З приводу ортопедичних варіантів існує багато суперечок. Одні дотримуються думки, що подібні вироби підходять тільки для відпочинку в денний недовгий час, а інші навпаки впевнені в їх здатності покращувати якість нашого сну. Людям з проблемами в шийному відділи лікарі рекомендують спати саме на таких ортопедичних подушках.

Тут вибір у кожного свій, оскільки хороша якісна подушка дійсно корисна для нашого здоров'я, а якщо вона поганого виробництва, то напис про те, що вона ортопедична, сон ваш не поліпшить.

Вибрати можна будь-яку, але маючи проблеми зі здоров'ям вибирати потрібно більш якісні варіанти. Висота подушки варіюється від 6 до 16 см., Більш популярними є подушки 9-12 см у висоту, ця висота повинна збігатися з шириною вашого плеча.

Подушки бувають різної жорсткості. Це якість повинна бути визначальним виходячи з того, в якій позі ви в основному засинаєте. У положенні на боці спите на найжорсткішою. Лягаючи спати потилицею до подушки вибирайте середньо жорсткий варіант. У випадки переваги сну особою до подушки потрібно вибирати саму м'яку.

Різновидів з сьогодні на ринку дуже велика. Вибираючи для себе цей товар для сну, враховуйте рівень його якості та свої побажання, щоб сон ваш був міцним і здоровим.

Коментарі